Různé
Patrik Rozehnal odhaluje babiččiny tajné recepty ve své nové Kuchařce.
Patrik Rozehnal naspal kuchařku „Pochoutky z horské chaloupky“, která má přesně 100 tradičních českých receptů. Recepty oživí naše vůně a chutě našich babiček a prababiček. Tato kulinářská vzácnost, přináší historicky bohaté recepty, jež si oblíbili i slavní porotci Pochoutkového roku. Pohlédněte do tajů české kuchyně a oživte rodinné tradice s každým lahodným soustem!
Patrik Rozehnal naspal kuchařku „Pochoutky z horské chaloupky“, která má přesně 100 tradičních českých receptů. Recepty oživí naše vůně a chutě našich babiček a prababiček. Tato kulinářská vzácnost, přináší historicky bohaté recepty, jež si oblíbili i slavní porotci Pochoutkového roku. Pohlédněte do tajů české kuchyně a oživte rodinné tradice s každým lahodným soustem!
Patrik Rozehnal přichází s další kuchařkou „Pochoutky z horské chaloupky“, která navazuje na jeho předchozí knihu „Pochoutky z chaloupky“. Tento nový titul nabízí přesně 100 původních chalupářských receptů, jenž osloví každého milovníka tradiční české kuchyně. Kniha je k dostání na webu Radioteka.cz a je plná lahodných receptů, které připomínají vůně a chutě našich babiček a prababiček.
Co v kuchařce najdeme:
Kniha obsahuje různorodou škálu receptů – od pomazánek a salátů, přes slané koláče a paštiky, až po tradiční polévky a hlavní jídla. Najdete zde pečená a dušená masa, guláše, drůbeží speciality, ale i sladké dezerty jako ovocné a tvarohové koláče, kynuté buchty, dorty a bábovky. Nechybí ani recepty na domácí nápoje a božské pěny.
Recepty v této knize nejsou pouze lahodné, ale také historicky bohaté. Rozehnal získává inspiraci z kuchyní našich maminek, babiček a prababiček. Mnoho z těchto receptů si oblíbili i porotci kulinářské soutěže Pochoutkový rok, pořádané regionálními stanicemi Českého rozhlasu, mezi nimi jsou herečka Naďa Konvalinková a šéfkuchaři Jaroslav Sapík a Roman Paulus.
Jeden z receptů v knize jsou obalované palačinky s masovou směsí, kde hlavní ingredience zahrnují vepřové plecko, bůček, cibuli a česnek. Maso upečeme doměkka, následně smícháme s orestovanou slaninou a cibulí a směs poté plníme do palačinek. Tyto palačinky se následně obalí a smaží dozlatova.
Kuchařka plná vzpomínek
Patrik Rozehnal v kuchařce zavzpomínal na teplo rodinného krbu, které se nešířilo pouze od od kamen, ale hlavně z kuchyně. Popisuje, jak jeho babičky připravovaly jídla s láskou a péčí, jak zadělávaly na těsto, připravovaly maso a pečivo, a jak se jejich vůně šířily domovem. Tento přístup k vaření a rodinnému životu se snaží předat i čtenářům své knihy.
Rozehnal ví, že právě tradiční rodinné recepty utvářejí jedinečnou atmosféru domova. S každým receptem se vracíme do minulosti, ke vzpomínkám na společné rodinné chvíle a tradice. Tento sentimentální náhled na vaření se projevuje v každém receptu jeho kuchařce.
Očekávání od kuchařky
Knížka „Pochoutky z horské chaloupky“ je skvělým doprovodem pro všechny, jenž chtějí přivést staré rodinné recepty a získat do svých domovů teplo a pohodu. Každý recept je doplněn fotografiemi, jenž inspirují a motivují k vyzkoušení.
Kniha je nejen sbírkou receptů, ale také oslavou rodinných hodnot a tradic. Je to pozvání k návratu ke kořenům, k jednoduchým a poctivým jídlům, které milovali generace před námi. Patrik Rozehnal nám ukazuje svět, kde jsou pokrmy připravované s láčkou a péčí, a kde každý okamžik u stolu je oslavou rodinného života.
Tak neváhejte a vydejte se na kulinářskou cestu s Patrikem Rozehnalem a jeho novou kuchařkou „Pochoutky z horské chaloupky“. Zjistíte, že vaření může být radostí, ale také způsobem, jak udržovat rodinné tradice.
zdroj: radioteka.cz, Patrik Rozehnal, Radioservis, a.s.
-
Zajímavostipřed 1 týdnem
Příběh letu 593: Teenager si hrál na pilota, tragédii nikdo nepřežil
-
Reality showpřed 1 týdnem
Zrádci míří do finále: Johny je emotivní lama, Honza odjištěný granát a Nicole na trní
-
Historiepřed 6 dny
Smrduté tajemství luxusního zámku aneb Nedostatečná hygiena ve Versailles
-
Historiepřed 2 týdny
Největší katastrofy: Zkáza jaderné ponorky Kursk