Spojte se s námi


Cestování

Nejkrásnější město na světě? Dle mezinárodní ankety je jím Praha!

Publikováno

dne

Praha v minulých dnech získala velmi cenný titul. Čtenáři anglického magazínu Time Out ji zvolili jako nejkrásnější město světa! Předčila tak velkoměsta jako Řím, Paříž nebo Los Angeles.

Čtenáři renomovaného anglického deníku Time Out v anketě hlasovali, jaké město na světě je dle nich nejúžasnější. Celá anketa se skládala z různých menších kritérií, mezi kterými bylo i hlasování o nejkrásnější město světa.

Celkově se Praha umístila na úžasném sedmém místě. České hlavní město ale dokonce ovládlo jednu z menších anket a to o nejkrásnější město světa! Za sebou nechala americké Chicago a na třetím místě se pak umístila Paříž.

A v čem Praha tak vyniká nad ostatními městy? „Ať už se touláte po Karlově mostě, nebo se díváte na orloj, den v Praze musí zahrnovat nádhernou architekturu,“ vysvětluje magazín Time Out. Ten vřele doporučuje návštěvu Letenských sadů nebo procházku po břehu Vltavy.

Čtenáři magazínu rovněž Prahu ocenili i v kategorii odpočinek a relaxace, zde se umístila na druhém místě.

Celkově tak Praha vyšla ve velmi dobrém světle. Čtenáři Prahu ocenili jako sedmé nejlepší místo pro život. Celou anketu ovládlo San Francisco před Amsterdamem a Manchesterem.

Zdroj: Time Out, Novinky

Oblíbené