Spojte se s námi


Ekonomika

Kryptoměny BulleX, Chiliz a Optimism v posledních 30 dnech rostly. Většina však pokračovala v poklesu

Publikováno

dne

Za posledních 30 dní dokázalo zvýšit svoji hodnotu pouhých 21 kryptoměn, zatímco zbylé se dál propadaly. Přičemž tempo růstu diktovaly především kryptoměny BulleX, Chiliz a Optimism. Většina však pokračovala dále v poklesu.

O tom, že je na trhu stále příliš velké množství kryptoměn není pochyb a nějak zásadně to nezměnil ani jejich velký propad. Toho názoru je většina expertů v čele s Bertrandem Perezem, jenž vede nadaci Web3 Foundation.

I v České republice zaznamenal tento trh ochlazení, když oproti loňskému prvnímu pololetí investovali Češi do kryptoměn o 37 % méně.

Za posledních 30 dnů však nepatrně rostly nejsilnější kryptoměny na trhu – Bitcoin o 5,8 % a Ethereum dokonce o 24,3 %. Po tomto pozitivním růstu ovšem začaly opět padat.

Jsou však kryptoměny, které si vedly nad míru dobře. Skvělá čísla zaznamenal BulleX, jenž zvýšil za posledních 30 dnů hodnotu o 308 %.

Velmi dobře si vedl i Chiliz, jenž byl v roce 2019 založen Alexandrem Dreyfusem a patří mezi nejobchodovatelnější kryptoměny vůbec. Ten se zvedl za posledních 30 dnů o 88,43 %.

Skvěle se vedlo i „nováčkovi“ na trhu Optimismu, jenž buduje sekundární vrstvu blockchainu Etherea. Jeho cesta k úspěchu však nebude procházkou v růžové zahradě, když čelí velmi tvrdé konkurenci Arbitrumu a Polygonu.

Za posledních 30 dnů však zvýšila kryptoměna svoji hodnotu o 76,18 %, v posledních několika dnech ovšem opět výrazně tratila, konkrétně 23,25 % v posledních 7 dnech.

Dobře na tom za poslední měsíc byli i zástupci ze světa psů, když Dogecoin zvýšil svoji hodnotu o 21,71 % a Shiba Inu dokonce o 34,26 %.

Zdroj: Novinky, Coinmarketcap

Oblíbené